Home / Šokantno / (VIDEO) Američkom bombarderu B-52 otpao motor tokom leta
loading...
screenshot_9-3

(VIDEO) Američkom bombarderu B-52 otpao motor tokom leta

Piloti američkog strateškog bombardera B-52 tokom obuke van vazduhoplovne baze Minot u Sjevernoj Dakoti prilično su se uplašili nakon što je jedan od motora aviona otpao tokom leta, 28 milja sjeverno od baze.

Srećom, piloti su uspjeli da sigurno spuste avion koristeći preostalih sedam mlaznih motora.

“Daily mail” je potvrdio da niko od pet članova posade nije zadobio nikakve povrede i da je helikopter poslat da povrati motor koji je, na sreću, pao u nenaseljenom području na oko 28 nautičkih milja (50 km) sjeverno od vazduhoplovne baze u Minotu.

Portparol američkog zrakoplovstva rekao je da je posada proglasila vanredno stanje tokom leta, kada je pilot otkrio da je jedan motor otpao sa aviona

Istraga zbog otpadanja motora je pokrenuta, a u preliminarnom izvještaju navodi se da avion nije nosio nikakvo naoružanje.

Posljednji put proizveden ‘60-ih godina, američki B-52 doživjeli su periodična unaprijeđenja, a 76 “stratofortresa” bit će u službi do 2040. godine.

Ovako izgleda obuka pilota na čuvenim bomberderima B-52 u Minot bazi:

 

About Redakcija

Check Also

l-2

Žena mu je umrla dok je rađala njihovu kćerku: Kada je otišao da se posljednji put pozdravi sa njenim tijelom, desilo se čudo koje niko nije mogao objasniti!

-“Malanie je umirala od amniotičke embolije tečnosti”… -Njeno srce i pluća prestali su sa radom ...

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com