Home / Šokantno / Trump je pljunuo na svetinju američkog naroda! Nakon što su objavljeni tajni dokumenti, može se spasiti jedino ako Hillary fizički kolabira
loading...

Trump je pljunuo na svetinju američkog naroda! Nakon što su objavljeni tajni dokumenti, može se spasiti jedino ako Hillary fizički kolabira

Zašto ne želi otkriti svoju poreznu karticu? Možda zato što nije toliko bogat koliko kaže. Možda zato što nije toliko darežljiv u dobrotvorne svrhe. A možda ne želi da znate da nije platio baš ništa poreza. Da nije dao niti jedan dolar za škole, vojsku…

Možemo samo nagađati što to on krije, lukavo je poentirala demokratska predsjednička kandidatkinja Hillary Clinton 26. rujna, tijekom prvog sučeljavanja sa svojim rivalom, republikanskim kandidatom Donaldom Trumpom. Čulo ju je oko 100 milijuna gledatelja, a da je doista pogodila “u sridu”, pokazalo se ovaj vikend.

Trump Tower

Naime, New York Times je u nedjelju objavio dokumente koji pokazuju da je Trump 1995. godine u prijavi poreza naveo dug od čak 916 milijuna dolara – nastao zbog lošeg upravljanja trima kasinima u Atlantic Cityju, propalog izleta u aviopromet te loše tempirane kupnje hotela Plaza na Manhattanu. Dokumenti su redakciji navodno poslani u žutoj kuverti, iz Trump Towera, simbola njegova poslovnog carstva, a prema analizama poreznih stručnjaka koje je list angažirao, ukazuju na mogućnost da si je Trump prijavom tako velikog duga, u američkom poreznom sustavu koji pogoduje “velikim ribama”, osigurao poreznu olakšicu koja ga je oslobodila plaćanja federalnih poreza u iznosu od najmanje 50 milijuna dolara godišnje, i to sljedećih 18 godina.

Vjerodostojnost dokumenta je potvrdio i njegov bivši knjigovođa koji je rekao listu da je trebao ručno upisivati iznos duga jer softver nije omogućavao unos gubitka od devet znamenki.

Zakonski je, kao što je ustvrdio i NYT, apsolutno sve čisto. Što se tiče moralnog aspekta – nije. Trumpov je stožer – koji se ionako suočava s pritiskom zbog loše debate, padom rejtinga i kritikama zbog serije novih uvreda na račun Miss Universe, Hispanoamerikanke Alicie Machado, koju je Trump svojedobno nazivao “Miss Piggy” – krenuo u sanaciju štete. Porezi su Trumpu učinili ono što su upala pluća i kolaps na obilježavanju godišnjice napada 11. rujna nedavno učinili Hillary Clinton: bacili mu kampanju na koljena i prisilili ga da se izvlači iz dosad najozbiljnije krize.

Nema demantija

Ofenziva je bila munjevita. Iako nije negirao točnost Timesovih insinuacija, Trump je najavio tužbu protiv tih novina. Također je ustvrdio da “razumije kompleksne porezne zakone bolje od bilo kojeg drugog predsjedničkog kandidata” te “da je stvorio više radnih mjesta nego Clinton”.

Iz njegova su tabora poručili kako je “jedina novost to da je više od 20 godina star navodni porezni dokument dobiven ilegalno, što je dodatni pokazatelj da je New York Times, kao i medijski establishment općenito, produžetak kampanje Hillary Clinton, Demokratske stranke i njihovih specijalnih globalnih interesa” te dodali da je “Trump platio stotine milijuna dolara poreza na nekretnine, federalnih i inih poreza”, no ponovno bez konkretnih iznosa i datuma.

Istodobno su se njegovi pobornici razmiljeli po televizijskim emisijama u pokušaju kontrole štete.

“Stvarnost je to da je on genij”, ustvrdio je bivši gradonačelnik New Yorka Rudy Giuliani za NBC. Objasnio je da se Trump ponašao kao i svaki drugi odgovorni američki biznismen koji želi uštedjeti novac svojoj tvrtki, a poslije je za ABC izjavio: “Ne mislite li da je muškarac, svojevrsni ekonomski genij, mnogo bolji za SAD od žene koja jedino što je ikada stvorila, to je bilo mnogo posla za FBI koji istražuje njene e-mailove?”

“Učinio je nešto čemu se u Americi divimo. Vratio se”, rekao je, pak, guverner New Jerseyja, Chris Christie, za Fox News. “To je čovjek koji se u 1990-ima, kada je propalo mnogo biznisa, grčevito borio da sagradi novo bogatstvo, stvori desetke tisuća novih radnih mjesta. Ovo je, zapravo, vrlo dobra priča za Donalda Trumpa”, dodao je Christie.

U principu, isto je to rekao i sam Trump tijekom debate. “To znači da sam pametan”, odgovorio je Hillary Clinton kada ga je bila optužila za neplaćanje poreza i zanemarivanje 40 godina duge tradicije da predsjednički kandidati objavljuju svoju poreznu karticu.

Bogato derište

Demokratski je tabor, naravno, odlučio isisati posustaloj Trumpovoj kampanji što više krvi. Hillary Clinton je na Twitteru objavila “kalkulator”, koliko biste platili poreza ako biste platili isto koliko i Trump, s predvidljivim odgovorom – nula. Zatim ga je lider demokratske manjine u Senatu, Harry Reid, nazvao “razmaženim, bogatim derištem, milijarderom gubitnikom koji je izgubio milijune koje je naslijedio od oca, a traži porezne olakšice dok obitelji iz srednje klase teškim radom zarađuju svoje plaće”. Nije mu ostao dužan ni senator Bernie Sanders, rekavši da “bogati postaju sve bogatiji, a gotovo svi ostali siromašniji te da je milijarderima poput Donalda Trumpa omogućeno manipuliranje poreznim sustavom kako bi izbjegli plaćanje federalnog poreza”.

Ozbiljnost krize u kojoj se Trump nalazi naglasio je i njegov savjetnik Newt Gingrich. “Ovo je najvažniji tjedan njegove kampanje”, rekao je te dodao kako se on mora ozbiljno pripremiti za iduću debatu 9. listopada. Ako to ne napravi, čini se da bi mu moglo pomoći samo ako Clinton ponovno fizički kolabira.

Trumpova zaklada ne smije prikupljati donacije u državi New York

Tužitelj države New York naredio je dobrotvornoj zakladi Donalda Trumpa da odmah prekine prikupljanje donacija uz objašnjenje da privatna zaklada republikanskog predsjedničkog kandidata nije u toj državi registrirana kao dobrotvorna udruga, javljaju u ponedjeljak agencije pozivajući se na tužitelja Erica Schneidermana.

Ured tužitelja Schneidermana obavijestio je u petak Zakladu Donald J. Trump da mora “prestati navoditi ljude na davanje priloga” jer će se u protivnom smatrati da zaklada “nastavlja varati ljude u državi New York.”

Trumpova zaklada ima rok od 15 dana da Uredu za dobrotvorne udruge proslijedi sve zatražene informacije i preda financijska izvješća o svim dobrotvornim aktivnostima tijekom proteklih godina.

Najnoviji razvoj događaja ide na ruku Hillary Clinton jer joj otvara novi pravac za napade na svog suparnika.

Trump, naime, opetovano udara na Zakladu Clinton i tvrdi da je samo sredstvo za izvlačenje političkih usluga. Clinton je do sada uglavnom kritizirala poslovne poteze milijardera s Manhattana i i njegovo privatno Sveučilište Trump. (H)

About Redakcija

Check Also

(FOTO) SILOVANA, PA BAČENA U VODU: Jeziva istina o poslu na kruzeru o kojoj se niko ne usuđuje da govori!

Rebeka Korijam (24) nestala je u martu 2011. godine dok je bila na krstarenju, ali ...

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com