Home / Vijesti / Regija / Dodik: SDA služi samo da štiti uži krug porodica u Sarajevu
loading...

Dodik: SDA služi samo da štiti uži krug porodica u Sarajevu

Predsjednik RS-a Milorad Dodik rekao je danas da je lider SDA Bakir Izetbegović najbolja figura za rasturanje BiH i poželio mu u Novoj godini da bude jednako uspješan kao u godini iza nas.

Dodik je ocijenio da je Izetbegović uspio da se zavadi i sa Srbijom i Hrvatskom, te da SDA služi samo da štiti uži krug porodica u Sarajevu.

– Takva BiH nikome ne treba, ni Bošnjacima. Njihova politička pozicija je dramatično otežana pod vođstvom Izetbegovića. To mi uopšte ne smeta, ali Bošnjaci koji politički misle savršeno znaju o kakvoj poziciji je riječ- rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je rekao da je SDA i njena politika marginalna u RS, te da je ta partija pod vođstvom Izetbegovića ove godine izgubila na lokalnom, globalnom, regionalnom i unutrašnjem planu.

On je podsjetio da je SDA izgubila izbore za načelnika u nekoliko općina i gradova, te četiri poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

– Izetbegović je dramatični politički gubitnik, a lider Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić, kao njegov navodni partner u tome, jedva čeka priliku da mu okrene leđa i osveti mu se za ono što je ovaj njemu činio namještajući razne sudske procese – rekao je Dodik.

On je naveo da Izetbegović nema šta da se petlja u Republiku Srpsku, jer nije izabran u njeno ime, niti predstavlja njen legitimitet u bilo kom pogledu i segmentu, te da je to posao srpskog člana u Predsjedništvu BiH.

Dodik je ocijenio da RS nije po želji Izetbegovića, kao ni dan Republike, te da sve što se dešava u RS lider SDA vidi očima zla i neuspjeha.

– Za onoga ko mrzi i želi da nešto nestane, ne možete da nađete ništa pozitivno i dobro – rekao je Dodik.

On je podsjetio da je Izetbegović prije nekoliko mjeseci ili godinu dana uputio pozdrav Muslimanskoj braći iz Egipta, iako su oni na drugoj strani zakona u mnogim zemljama.

 

About Redakcija

Check Also

Crvena potjernica za 18-godišnjakom iz BiH zbog terorizma!

Međunarodna policijska agencija Interpol, sa sjedištem u francuskom Lionu, objavila je jučer  crvenu potjernicu za ...

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com