Home / Vijesti / Svijet / Amerikanci pripremaju žestoke sankcije protiv Rusije, Putin odmah obećao odmazdu
loading...
epa05001733 Russian President Vladimir Putin looks on during a meeting with Serbian Prime Minister Aleksandar Vucic (unseen) at Novo-Ogariovo residence outside Moscow, Russia, 29 October 2015. EPA/SERGEI CHIRIKOV / POOL EPA POOL

Amerikanci pripremaju žestoke sankcije protiv Rusije, Putin odmah obećao odmazdu

RUSIJA i njezin predsjednik Vladimir Putin mogu očekivati stroge sankcije zbog kibernetičkih napada tijekom američkih predsjedničkih izbora, rekao je u srijedu u Rigi američki senator iz redova republikanaca Lindsey Graham.

Republikanski i demokratski senatori su ranije ovog mjeseca pozvali na osnivanje dvostranačkog odbora koji će istražiti navodne kibernetičke napade stranih država na SAD, s naglaskom na navodne ruske pokušaje utjecaja na rezultate američkih izbora.

“Pripremaju se dvostranačke sankcije koje će teško pogoditi Rusiju, pogotovo Putina kao pojedinca”, najavio je Graham u latvijskoj prijestolnici.

“Što je previše, previše je”

Latvija, Estonija i Litva, članice NATO-a kojima je u vrijeme Sovjetskog saveza upravljala Moskva, zabrinute su zbog ruske aneksije Krima iz 2014., te podrške proruskim separatistima u istočnoj Ukrajini. Ti potezi su potaknuli zabrinutost baltičkih država da Moskva želi ponovno uspostaviti kontrolu nad cijelom regijom.

“Vrijeme je da Rusija shvati – što je previše, previše je”, dodao je Graham ne pojasnivši što će biti uključeno u nove sankcije.

Rusija je reagirajući obećala odmazdu protiv Washingtona u slučaju novih gospodarskih sankcija.

“Iskreno, umorni smo od laži o ‘ruskim hakerima’ koja dolazi u Sjedinjenim Državama sa samog vrha”, rekla je glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova

About Redakcija

Check Also

Crvena potjernica za 18-godišnjakom iz BiH zbog terorizma!

Međunarodna policijska agencija Interpol, sa sjedištem u francuskom Lionu, objavila je jučer  crvenu potjernicu za ...

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com